Na letošním festivalovém setkání pro vyučující poprvé předáme ocenění Učitel/ka JSNS

1.3.2024 / JSNS / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Jako poděkování vám, kteří se s žáky a studenty účastníte školních projekcí Jednoho světa a během roku využíváte naše materiály a lekce, každoročně pořádáme setkání s projekcí některého z festivalových snímků. Letos se potkáme v úterý 26. března 2024 od 14:30 v kině Ponrepo (pozor, změna místa), kde také poprvé udělíme ocenění Učitel/ka JSNS vybraným spolupracujícím vyučujícím. Po projekci se přesuneme do kavárny Langhans, kde se můžete těšit na občerstvení a prostor pro neformální diskusi se členy našeho týmu. Konec akce je plánovaný na 18:30.

 

REGISTROVAT SE

Co budeme promítat? 

Můžete se těšit na film Neznámou krajinou norského režiséra Silje Evensmo Jacobsena.

Maria se nechtěla účastnit závodů v tom, kdo bude mít nejlepší práci, nejhezčí dům a vydělávat nejvíce peněz. S manželem Nikem a dětmi se rozhodla žít na malé farmě v norských lesích. Svobodný život v souladu s přírodou a vlastními hodnotami, který žena zachycovala na fotografiích a o němž psala blog, byl převrácen vzhůru nohama. Maria v roce 2019 podlehla rakovině. Intimní časosběrný dokument zaznamenává, jak zbytek rodiny čelí této ztrátě i požadavkům moderní společnosti, kterým se v nově vzniklé situaci musí začít částečně přizpůsobovat. Film o zásadních životních rozhodnutích a naší zodpovědnosti vůči planetě akcentuje zejména perspektivu dětí. Právě jejich přítomnost a osobnosti Nikovi pomáhají jít dál.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.