Studenti ocenili film o kubánských raperech

14.3.2014 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Dnes dopoledne proběhly poslední školní projekce 16. ročníku Mezinárodního filmového festivalu o lidkých právech Jeden svět 2014 v Praze a studentská porota vybrala dokument, který se jí letos nejvíce líbil. Festival ale nekončí, přesouvá se do dalších 33 festivalových měst po celé republice.

Studentská porota měla letos těžké rozhodování. Ze silné konkurence pěti dokumentárních snímků nakonec vybrala svého favorita. Film Viva Cuba Libre – rapová vzpoura je dokument, který by studenti rádi promítli svým spolužákům.

Film ukazuje pravou tvář této země a statečnost mladých lidí, kteří v ní žijí. Často odsuzovaný hudební styl rap zde dostává novou tvář – stává se zbraní proti bezpráví. Myslíme si, že tento snímek může naše vrstevníky přivést k poznání, že můžeme být vděčni za to, jak svobodně v naší zemi žijeme,“ zdůvodnila své rozhodnutí porota.

Film Viva Cuba Libre – rapová vzpoura režiséra Jesseho Aceveda promítáme během školních projekcí pro středoškoláky v kategorii Jeden svět pro studenty.

Podívejte se na složení studentské poroty a také na fotogalerii ze slavmostního zakončení festivalu Jeden svět v Praze.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.