Kdo jiný? než studenti! aneb mladí lidé se věnují environmentálním projektům

19.2.2024 / Kdo jiný?

V inspirativním prostředí Toulcova dvora v pražské Hostivaři se o víkendu 10.-11. února 2024 setkaly čtyři studentské týmy z různých středních škol, aby se zapojily do posledního běhu projektu Kdo jiný? 

Během víkendu si studenti a studentky povídali nejen o environmentálních, ale i společenských tématech, které je trápí. Společně se zamýšleli, jak by se mohli zapojit a co by mohli udělat, aby  zlepšili životní prostředí ve svém okolí. 

A od slov neměli daleko k činům! 

Vzniklo pět skupin a každá z nich si připravila vlastní projekt, kterému v následujících měsících vdechnou život. S realizací projektů jim budou pomáhat mentorky, které se k setkání připojily v neděli. Za každou z mentorek  stojí řada skvělých počinů a jejich rady a vhledy budou tak pro jednotlivé skupiny nemalým  přínosem. 

A jak setkání hodnotí účastníci? 

  • Můj názor ohledně Inspirace a Kdo jiný?, tak to bylo úžasné a přijíždím do Ostravy s plnou inspirací. 

  • Víkend jsem si moc užil. Spolupráce v týmu byla obohacující. Vedení programu bylo pestré a velmi poutavé díky výborným pořadatelům. Setkání posunulo a rozvinulo naši realizaci našeho projektu pro zlepšení environmentální situace na škole. 

Celý víkend se nesl na vlně přátelské atmosféry, nadšení z tvoření a učení se nových dovedností a radosti z nově navázaných přátelství. 

Přečtěte si více o projektu Kdo jiný? 

 

Projekt Kdo jiný? je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.