Jak jsme se všichni setkali na Slovensku

23.6.2017 / Kdo jiný?

Patnáct studentů z Estonska, Slovenska i České republiky se minulý týden sešlo v Bratislavě a strávili zde společně pět dnů. Studenti celý rok pracovali na svých projektech, které si měli možnost navzájem minulý týden odprezentovat a společně se o nich bavit, sdílet zkušenosti, podělit se o pozitivní i negativní momentky, které se samozřejmě v průběhu roku objevovali. Do projektu Kdo jiný? bylo jen z České republiky zapojeno šest studentských týmů, které si zvolily různá témata a zabývaly se jimi intenzivně několik měsíců. Někteří studenti organizovali charitativní koncert, jiní začali zdarma doučovat děti, další tým vytvářel vzdělávací materiály o období komunismu pro žáky základních škol. Každá skupinka studentů dosáhla svých úspěchů a někteří budou ve své snaze i nadále pokračovat.

Nesdílíme názory, že „mladí stejně nic nezmůžou“ nebo „tuhle generaci nic nezajímá“ a právě tito studenti a studentky nám to potvrzují. V našich projektech vidíme, že mezi mladými lidmi je mnoho těch, kterým záleží na jejich okolí a nebojí se převzít odpovědnost. Potřebují jen trochu postrčit, ukázat „jak na to" a podpořit, když se objeví překážky. A právě to je smyslem projektu Kdo jiný? Pokud s námi souhlasíte, stále je možnost se přihlásit do navazujícího projektu, který odstartuje příští školní rok.

   

Pokud Vás projekt Kdo jiný? zaujal, stačí se zde zaregistrovat nebo se můžete o projektu poradit s koordinátorkou Zuzanou Trachtovou (zuzana.trachtova@jsns.cz).

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.