Registrujte se na konferenci Digitální dětství aneb (Ne)vědomě na síti

25.10.2022 / Mediální vzdělávání / Vzdělávání vyučujících

Tráví vaši žáci hodně času na sociálních sítích? Co tam dělají? Koho tam sledují? Těmto i dalším tématům spojeným s online životem žáků se budeme věnovat na prosincové konferenci k mediálnímu vzdělávání, kterou pořádáme zejména pro vyučující, metodiky prevence, knihovníky a další vzdělavatele. Konference s názvem Digitální dětství aneb (Ne)vědomě na síti se uskuteční v úterý 6. prosince v prostorách Centra současného umění DOX.

Během dopoledního programu se můžete těšit na dvě panelové debaty. V té první budou odborníci diskutovat o tom, jak čas strávený na sociálních sítích ovlivňuje psychiku žáků a na jaká případná rizika by si měli dávat pozor. V druhé panelové debatě se potkají současní i bývalí influenceři a popíší, jak vypadá jejich práce. Během konference zároveň představíme výsledky aktuálního výzkumu JSNS na téma Mediální gramotnost žáků na 2. stupni ZŠ a SŠ. V rámci odpoledního programu si můžete vybrat z nabídky praktických workshopů.

Vstup na konferenci i občerstvení po celý den je zdarma, z kapacitních důvodů je však potřeba se včas registrovat. Přihlášku můžete vyplnit na webové stránce konference, kde najdete také kompletní program a další praktické informace.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.