Připravili jsme pro Vás novou AV lekci: Poprvé k volbám

30.11.2022 / Studentské volby

K blížícím se Studentským prezidentským volbám jsme pro Vás připravili novou audiovizuální lekci Poprvé k volbám. Josef Trojan a Anička Čtvrtníčková se poprvé chystají volit své zástupce do parlamentu, a tak si na tyto a další otázky pozvali do svého online roomu nejen své vrstevníky, ale také zkušené voliče a odborníky.

Připravili jsme pro Vás novou audiovizuální lekci: Poprvé k volbám. V období voleb můžete uspořádat projekci některého z dokumentárních filmů, které jsme připravili a vyzkoušet navazující aktivity do hodin nebo si pozvat hosta na společnou debatu.

“Vždyť já sám přece nemůžu nikdy nic změnit”, je nejčastější odpověď proč nejen u nás, ale v celé Evropě nechodí mladí lidé k volbám. Má to tedy celé vůbec smysl? Proč by mladí volit jít měli? A jak se takový prvovolič může vůbec zorientovat v tom, jak si vybrat své zástupce? Josef Trojan a Anička Čtvrtníčková se poprvé chystají volit své zástupce do parlamentu, a tak si na tyto a další otázky pozvali do svého online roomu nejen své vrstevníky, ale také zkušené voliče a odborníky.