Chystáme novou environmentální kampaň

27.3.2023 / Kdo jiný? / JSNS

K nadcházejícímu Dni Země (22. dubna) pro vás připravujeme novou environmentální kampaň s názvem ZAPNI SE – VYPNI TO zaměřenou na energetiku a s ní související změnu klimatu. Představíme Vám nové filmy, lekce a projektové aktivity.

Naše dokumentární filmy vám umožní srozumitelným způsobem otevřít v hodinách nelehké téma energetiky, energetické krize a změny klimatu. Lekce a projektové aktivity posouvají téma zodpovědného spotřebitelského chování, významu aktivního občanství i uvědomění dopadu klimatických změn pro krajinu kolem nás z abstraktní roviny na osobní úroveň.

Kampaň proběhne k příležitosti Dnu Země v týdnu od 17. do 23. dubna. Tímto týdnem ale kampaň nekončí. Na našem webu budou filmy a projektové aktivity k dispozici i nadále. Můžete si proto vše naplánovat tak, aby to zapadalo do vaší výuky. Například kolem 5. června, kdy je Světový den životního prostředí

Jak se zapojit do kampaně? 

Velmi jednoduše. Materiály budou k dispozici zdarma všem registrovaným uživatelům webu jsns.cz. Pokud ještě nejste naším registrovaným uživatelem, registrujte se zde. 

Do kampaně se zapojíte tak, že promítnete environmentální film z naší nabídky a společně s žáky či studenty vyzkoušíte navrhovanou projektovou aktivitu. Můžete taky vymyslet vlastní projekt nebo promítnout jiný environmentální film ze sekce Životní prostředí

Moc uvítáme, pokud nám zašlete zpětnou vazbu a pár fotografií z projektů na e-mail daniela.dokulilova@jsns.cz.  

Sledujte pravidelně stránku kampaně, kde již brzo najdete bližší informace k filmům i chystaných aktivitám.