Studentské prezidentské volby jsou v rukou studentů

11.12.2012 / Studentské volby

Studentské prezidentské volby, které probíhají v těchto dnech v celé České republice, jsou ve velké míře v rukou studentů. Tříčlenná studentská komise za pomoci jednoho pedagoga – garanta má na starosti propagaci a organizaci voleb na škole. Studenti z Gymnázia v Telči nám poslali odkaz na vlastní stránku http://naseskola.somt.cz/volby/index.html, kde představují jednotlivé prezidentské kandidáty a vyjadřují se k tomu, jaký na ně udělali dojem.

 

 

Jak ilustruje příklad z Telče, Studentské prezidentské volby nejsou jen dva dny voleb! Na školách se otevírají témata jako např. média a politika, volební systém v ČR, diskutují se prezidentské volby ve světě anebo třeba to, jaké vlastnosti by měl mít budoucí prezident.
Mladí lidé měli také možnost zasílat dotazy prezidentským kandidátům. Vybrali jsme z otázek, které navrhovali, a oslovili s nimi prezidentské kandidáty. 
Studentské prezidentské volby proběhnou ve dnech 11.-12. prosince 2012. Do projektu se měly možnost zdarma registrovat všechny střední školy v České republice. Studentské volby se konají již potřetí. Více informací naleznete zde.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.