Slavnostní zahájení Příběhů bezpráví 2012

2.11.2012 / Příběhy bezpráví

Včera 1. listopadu 2012 proběhlo slavnostní zahájení projektu Příběhy bezpráví. Ve zcela zaplněném sále pražského kina Lucerna byli přítomni ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, ministr školství Petr Fiala, náměstek ministra obrany Michael Hrbata, hosté z řad politických vězňů, undergroundu, disentu, filmových tvůrců, učitelů a žáků.

Součástí večera bylo udílení Cen Příběhů bezpráví 2012. Dále byla představena výstava Příběhy bezpráví – z místa, kde žijeme, která je zdarma k vidění od 2.–30. listopadu 2012 v Langhans – Centru Člověka v tísni. Nechyběla ani živá hudba, letos v podání legendární undergroundové skupiny DG307. Hřebem večera se stala premiéra dokumentárního filmu České děti, který svým osobitým zpracováním a originální hudbou sklidil u publika velký aplaus. Fotografie ze zahájení si můžete prohlédnout zde.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.