Humanitární benefice studentů Masarykova gymnázia v Plzni

12.2.2013 / Kdo jiný?

Není nám to jedno! je heslo, které studenti Masarykova gymnázia v Plzni spojili s humanitární benefiční akcí, kterou uspořádali 8. 2. 2013. Samotná akce a její úspěch je důkazem toho, že toto heslo nejen propagují, ale především naplňují. Jak říkají sami studenti: "Rádi bychom drobným dílem přispěli k řešení humanitárních potřeb obětí válečného konfliktu v Sýrii".

Studenti společně se svým učitelem naplánovali, připravili, zorganizovali a zrealizovali celovečerního benefiční program se spoustu doporovodných aktivit. Během večera se střídaly studentské hudební kapely, recitovalo se, probíhaly rozhovory s hosty – např. syrským spisovatelem a novinářkou. Studenti také promítali  dokument, který spolu se svým učitelem natočili v roce 2008 při cestování po Sýrii, kdy ještě Sýrie netrpěla válečným konfliktem. Bylo možné si zakoupit fotografie z této cesty nebo se nechat vyfotit v tradičním oděvu.

Jak celý nápad vznikl, rozhovory s účinkujícími, blok My a Sýrie, Sýrie a my a mnoho dalších zajímavostí najdete v bulletinu, který připravili studenti v rámci mediálního semináře k příležitosti benefiční akce. Také se můžete podívat na program a fotografie z benefice a na zvací promo-video.

Veškerý výtěžek z akce 21 375 Kč zaslali organizátoři na humanitární konto SOS Sýrie Člověka v tísni.

Pokud i vám není jedno, co se kolem vás děje, zapojte se do týmových projektů Kdo jiný?