O víkendu proběhlo setkání týmů Kdo jiný?

13.3.2013 / Kdo jiný?

O víkendu 8. - 10. 3. 2013 se uskutečnilo setkání studentů a žáků realizujících týmový projekt Kdo jiný?. Setkání probíhalo při příležitosti mezinárodního festivalu o lidských právech Jeden svět. Tématem letošního festivalu a zároveň celého setkání bylo heslo: „Bojíte se snášet?“.

Účastníci setkání – mladí lidé, kteří se prostřednictvím svých týmových projektů aktivně snaží upozornit na společenské problémy a snaží se přispívat k jejich řešení - absolvovali nabitý víkendový program. Každý tým měl možnost prezentovat svůj projekt ostatním studentům. Velká část setkání probíhala zároveň s organizátory Studentských filmových klubů. Sobotní dopoledne vyplnil workshop, ve kterém se účastníci ve skupinách věnovali problematice extremismu a radikalizmu a následně prezentovali své výstupy. Po obědě studenti bouřlivě diskutovali téma tolerance, genderu,  při debatě s hostem Czeslawem Walkem. Sobotní odpoledne patřilo happeningu, při kterém studenti upozorňovali na "jinakosti" při deštivém pochodu městem. V programu nechyběly také projekce dokumentárních filmů v rámci festivalu Jeden svět a následné diskuze. Sobotní večer účastníci navštívili večerní projekci z festivalové programu. V neděli dopoledne byl promítnut dokumentární film Statečná srdce, po kterém následovala velmi zajímavá debata studentů a hostů.

Fotografie z víkendu si můžete prohlédnout zde.

Děkujeme všem účastníkům za aktivní účast na setkání! Bylo potěšení s vámi se všemi pracovat!


 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.