Debata s kubánským disidentem v Českém Krumlově

27.5.2013 / Filmové kluby

Pedagogové shlédli ukázky několika filmů a učili se pracovat s AV lekcemi.

V Českém Krumlově debatoval se studenty gymnázia kubánský disident a předseda hnutí JACU (Juventud Activa Cuba Unida - Aktivní mládež, jednotná Kuba) Lilvio Fernández Luis.

 

V pátek 24. května dopoledne proběhla na gymnáziu v Českém Krumlově projekce filmu Vnoučata kubánské revoluce. Po filmu následovala debata s kubánským disidentem Lilviem Fernándezem Luisem, který otevřeně hovořil o frustraci mladé kubánské generace ze soudobého režimu. Ochotně odpovídal na bystré dotazy studentů a dotýkal se tak řady dalších závažných problémů na Kubě. Líčil problematiku nedostatku potravin, léků a dalšího zboží a zmiňoval i problém velmi omezeného přístupu k internetu a k dalším zdrojům informací. Velmi živou a energickou debatu zakončili studenti dlouhým potleskem.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.