Přihlaste se do Měsíce filmu na školách 2013

2.9.2013 / Příběhy bezpráví

Právě jsme spustili přihlašování do 9. ročníku projektu Měsíc filmu na školách. Letošním tématem jsou důležité etapy našich moderních dějin. Zapojte se se svými žáky, uspořádejte projekci filmu a besedu s pamětníkem, historikem nebo filmařem.

Pomocí filmů a následných besed s pamětníky nacistického a komunistického bezpráví chceme seznámit mladé lidi nejen s naší nedávnou historií, ale i s těmi, kteří na vlastní kůži poznali, jak snadno člověk svobodu ztratí a jak těžce ji pak získává zpátky.

Pamětníků je bohužel každým rokem méně. Využijte tedy jedinečnou možnost se s nimi v rámci Měsíce filmu na školách setkat. „Určitě je lepší setkat se s někým na živo. Vidíte, jak se mu střídají v obličeji emoce, a poznáte, jaké to bylo. Je to mnohem lepší než z učebnice.“ studentka ZŠ Litomyšl Anna Zahálková.

Pokud se do projektu zapojíte, zdarma získáte jeden dokumentární film dle vlastního výběru a řadu dalších audiovizuálních materiálů. Letos jsme pro vás jako bonus připravili filmy Normalizační loutky a Hořící keř a příručku Propaganda.