Natočili jsme video z Našeho posvícení na školách

30.10.2013 / Kdo jiný? / Filmové kluby

Žáci společně s pedagogy po celé České republice hovořili o problematice celosvětového hladu ve výuce, promítali tematické dokumentární filmy a pořádali další doprovodné akce. Na světový den výživy, který 16. října vyhlásila OSN, totiž na základních a středních školách proběhla akce Naše posvícení.

Jejím cílem bylo upozornit na hlad ve světě a konzumací lokálních potravin přispět k jeho řešení. Právě využíváním místních surovin můžeme ovlivnit situaci v rozvojových zemích, kde šetříme zdroje vody a půdy, které namísto nadnárodních firem mohou využít nejchudší obyvatelé planety.

Naše posvícení proběhlo na téměř 180 školách a se setkalo s úspěchem jak u žáků, tak u pedagogů: „Studenti a žáci ví někdy málo o věcech, o kterých si myslíme, že se toho namluvilo nebo napsalo hodně. A i kdyby třeba uvízlo něco v jednom z deseti a ten si do života něco odnesl, má to smysl“, říká učitelka Ilona Horáčková ze SPŠ sdělovací techniky v Praze.

Kromě osvětových aktivit probíhaly na školách doprovodné akce, jako např. vaření v rámci třídy, diskuze po projekcích, filmové noci, farmářské trhy nebo výtvarné ztvárnění tématu. Můžete se podívat na video, které jsme pro vás natočili.


 

Rovněž se můžete podívat na průběh akce na jednotlivých školách do naší fotogalerie.