Stěžovat si nestačí - workshopy Kdo jiný? na středních školách

15.11.2013 / Kdo jiný?

Během podzimu probíhaly na 13 školách dvouhodinové workshopy, které atraktivní formou seznamovaly studenty s možnostmi zapojení do života občanské společnosti. V duchu hesla „stěžovat si nestačí“ je lektorovali jejich vrstevníci – nynější vysokoškoláci, kteří se sami na střední škole zapojovali do týmových projektů.

Během podzimu probíhaly na 13 školách ve Středočeském kraji dvouhodinové workshopy, které atraktivní formou seznamovaly studenty s možnostmi zapojení do života občanské společnosti. V duchu hesla „stěžovat si nestačí“ je lektorovali jejich vrstevníci – nynější vysokoškoláci, kteří se sami na střední škole zapojovali do týmových projektů. „Nejvíc se mi líbilo, že program vedli studenti o trochu starší než my a že nás nepoučovali. Pochopil jsem, že můžu něco změnit i já sám“, říká student benešovského gymnázia.  Do konce října se přihlásilo několik skupin středoškoláků, kteří si po workshopu vybrali problém a rozhodli se ho řešit či přispět k jeho řešení. Vzniklo tak 13 týmových projektů, na kterých budou studenti intenzivně za naší podpory pracovat.

 

Workshopy jsou součástí projektu Kdo jiný? ve Středočeském kraji. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.