Ode dneška je na našem webu ke zhlédnutí film Hořící keř

10.1.2014 / Příběhy bezpráví

Za několik dní si připomeneme výročí sebeupálení studenta Jana Palacha, který si v roce 1969 vzal život, aby vyburcoval společnost, upadající do čím dál větší rezignace. Třídílné drama o tomto alarmujícím činu je pro žáky a učitele nyní k dispozici on-line.
 

Příběh Jana Palacha silně oslovuje současné mladé lidi - byl jejich vrstevníkem, krajní řešení, které zvolil, je pro ně těžko představitelné.

Čin Jana Palacha vyvolává mnoho otázek, na které nelze dát jednoznačné odpovědi, a právě proto je třeba ty otázky klást, diskutovat o nich, zasazovat je do širších souvislostí a dobového kontextu. Může k tomu přispět například třídílné filmové drama Hořící keř, které pro televizi HBO natočila renomovaná polská režisérka Agnieszka Holland a které je odedneška žákům a pedagogům zpřístupněno na našem webovém portálu jsns.cz.

Za spolupráci děkujeme společnosti HBO.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.