Stále uvažujeme: ONI a MY

16.1.2014 / Příběhy bezpráví

V dnešních Lidových novinách vyšel článek Karla Strachoty, který připomíná 45. výročí úmrtí Jana Palacha a odkaz jeho činu pro dnešní společnost. 

Letos rovněž uplyne dvacet pět let od chvíle, kdy se v Československu zhroutil komunistický režim a náš vzdělávací projekt Příběhy bezpráví zaměřený na moderní československé dějiny vstoupil do desátého roku své existence. "V rámci 10. ročníku Příběhů bezpráví budeme letos připomínat především osudy těch, kdo v nesrovnatelně horších podmínkách nerezignovali, zůstali věrni demokratickým zásadám, vzdorovali komunistickému režimu a aktivně vůči němu vystupovali. Chceme jim vyjádřit úctu a poděkování a zároveň poukázat na to, že životní příběhy odpůrců totalitního režimu jsou inspirativní i dnes,“ shrnuje Karel Strachota.

Celý text si můžete přečíst v pdf formátu

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.