V Mnichově Hradišti „zažívají město jinak“

16.1.2014 / Kdo jiný?

Zažít město jinak je název týmového projektu, který organizují studentky z gymnázia Mnichovo Hradiště. Svými nápady a aktivitami se snaží posílit sounáležitost jak mezi obyvateli Mnichova Hradiště tak mezi obyvateli a jejich městem. V sobotu 21. 12. 2013 uspořádala skupinka děvčat lampionový průvod městem.

Tímto programem chtějí nalákat seznámit obyvatele se zajímavostmi a historií jejich města.

Nejprve jsme si vyrobili lampiony a následně se vydali na procházku setmělým městem, jejíž součástí bylo několik zastavení u domů se zajímavou historií. Historii jsme podali i několika zajímavými způsoby, například jako pantomimu nebo tichou poštu. Na konci jsme rozdali poklad“, popisuje událost jedna z členek týmů Lucie Kakasová a dodává: Stále probíráme různé možnosti, co, jak a kdy zrealizovat a hlavně sbíráme různé informace, které by se daly použít.“

Jak je vidět, nešlo o jednorázovou akci. Tým bude pokračovat v organizaci dalšího programu pro občany. Na jaře plánují informační“ procházky městem pro žáky základních škol z Mnichova Hradiště. Jejich součástí budou i různé hry a kvízy. Vše se uskuteční v době školního vyučování jako součást výuky (vlastivěda/dějepis).

Jediné,, na co si děvčata stěžují je nízká účast z řad veřejnosti. „Do příště musíme zapracovat na větší informovanosti“, dodávají. Držíme týmu palce a přejeme hodně úspěchů při dalších aktivitách.

Prohlédněte si fotografieLampionového průvodu.

 

Zažít město jinak je jeden z týmových projektů, realizovaných za podpory rámci projektu Kdo jiný? ve Středočeském kraji.

 

Projekt Zažij město jinak vznikl jako součást projektu Kdo jiný? ve Středočeském kraji, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.