Známe vítěze ceny Gratias Tibi

3.6.2014 / Cena Gratias Tibi

V pražském kině Lucerna jsme vyhlásili laureáty ceny Gratias Tibi za občanskou aktivitu nebo postoj mladých lidí pozitivně ovlivňující život ve společnosti. Laureáti do poslední chvíle netušili, že budou oceněni.

Cenu Gratias Tibi získaly tyto projekty:

- v kategorii základní školy: Pomocná ruka ze ZŠ TGM v Blatné za systém doučování mezi spolužáky,
- v kategorii střední školy: Zviditelnění přechodů a TV Předlice, mladí lidé z Ústí nad Labem upozorňují na „neviditelné“ lavičky a přechody ve městě,
- v kategorii do 30 let: Mladí lidé obnovují kostel sv. Jana Křtitele ve Vroutku. Vlastními silami opravují a uklízejí, shánějí dotace na opravu a založili i sbírku. Kostel se stává středobodem života obce – začaly se v něm pořádat různé oslavy a setkání.

„Věřím mladým lidem a vím, že se pro společnost snaží něco dělat,“ řekla jedna z předávajících – Marta Janasová, sestra Jana Zajíce. Ocenění si mladí lidé převzali z rukou Jiřího Stránského, Jiřiny Šiklové, Dany Němcové, Šimona Pánka nebo předobrazu Rychlých Šípů Jindřicha Hojera.

Podívejte se do naší fotogalerie, jak slavnostní večer probíhal.

Všech 140 nominovaných projektů z celé České republiky naleznete na www.gratiastibi.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.