Spustili jsme přihlášku do Měsíce filmu na školách

28.8.2014 / Příběhy bezpráví

Právě jsme spustili přihlašování do 10. ročníku Měsíce filmu na školách. Již po desáté proběhnou v listopadu na stovkách škol projekce filmů k tématu moderních československých dějin a besedy s pamětníky. V rámci jubilejního ročníku, věnovaného 25. výročí sametové revoluce, přicházíme také s novou formou zapojení do projektu.

Novinkou letošního ročníku je projekt Naše revoluce. Zapojte se touto formou a vypátrejte se svými žáky příběh revoluce ve vašem městě. Příběh pak sdílejte pomocí mapové aplikace.

Pomocí filmů a následných besed s pamětníky nacistického a komunistického bezpráví chceme seznámit mladé lidi s naší nedávnou historií a s těmi, kteří na vlastní kůži poznali, jak snadno člověk svobodu ztratí a jak těžce ji pak získává zpátky.

Využijte tedy jedinečnou možnost se s nimi v rámci Měsíce filmu na školách setkat. „Určitě je lepší setkat se s někým na živo. Vidíte, jak se mu střídají v obličeji emoce, a poznáte, jaké to bylo. Je to mnohem lepší než z učebnice,“ říká studentka ZŠ Litomyšl Anna Zahálková.

Pokud se do projektu zapojíte, zdarma získáte: dokumentární film 1989: Z deníku Ivany A., knihu Komunismu navzdory a plakátovou výstavu Sliby versus realita.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.