Sociální podnikání jede. Školáci přispějí na nové hřiště.

5.12.2014 / Kdo jiný?

Školní minifirma 4KIDS zorganizovala poslední listopadový pátek na ZŠ v Potěhách u Čáslavi svou první akci – školní vánoční jarmark. Za výrobky, které vytvořili spolužáci i rodiče, utržili organizátoři přes 11 tis. korun. Věnují je na výstavbu nového obecního hřiště.

„Kristýna a Martina umějí mluvit s dospělými, Tycho se naučil účtování a Teo ví, že musí věci dotahovat do konce,“ říká Karel, IT manažer a člen pětičlenného týmu 4KIDS.

Dozvuky akce budou probíhat v běžném vyučování v následujících dnech. Vyúčtování je potřeba zanést do excelovské tabulky během hodiny počítačů a v matematice si žáci zase při té příležitosti názorně předvedou, co jsou to příjmy a výdaje, a jak je správně zapisovat. Celá akce byla zorganizována jen pomocí plakátů a založením události na facebooku, přišlo okolo 120 návštěvníků. Podívejte se na fotogalerii. 4KIDS plánují ještě několik takových "eventů", jejichž prostřednictvím by chtěli částku určenou na nové hřiště navýšit.

Pokud byste i vy měli zájem se se svými žáky do projektu Kdo jiný? – sociální minipodniky zapojit, kontaktujte koordinátorku projektu na jana.touzimska@jsns.cz.

Tento projekt CZ.1.07/1.1.00/54.0035 je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.