Stále probíhají projekce se zajímavými hosty

10.3.2015 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Nestačili jste se přihlásit? Máme pro vás tipy na několik středoškolských projekcí, kde jsou ještě volná místa.

Hlavní část festivalu Jeden svět sice končí už zítra, ale školní projekce jsou prodloužené až do pátku. Pokud učíte na střední škole a chtěli byste vzít svou třídu na nějaký film se zajímavou diskuzí, podívejte se na pár tipů níže:

20 volných míst: 12.3., 11:00 - Lucerna (velký sál) - film Jenica a Perla. Jako host přijde Markéta Skočovská z Agentury pro Rumburk. Studenti s ní mohu hovořit o tom, jak se žije v nejchudších sociálně vyloučených oblastech v Česku a porovnat pak situaci s tím, co viděli ve filmu, který se odehrává ve Francii a na Slovensku.

50 volných míst: 12.3., 9:00 - Městská knihovna - film Hlas za kozu. Jako host přijde Václav Moravec, známý televizní redaktor. Se studenty může debatovat o situaci na české politické scéně, nebo všeobecně o problémech, se kterými současné (ne)demokratické státy zápolí. Jako je například korupce, což je jedno z klíčových témat tohoto snímku.

20 volných míst: 13.3., 9:15 - Světozor (velký sál) - film ThuleTuvalu. Jako host přijde Martin Mach Ondřej, sociální a kulturní ekolog. Studenti se ho mohou ptát na současnou situaci ohledně stoupání hladiny světových oceánů, a jaký to má dopad na postižené oblasti.

Přihlásit se můžete na tomto telefonním čísle: 734 428 308.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.