Studentská školní kavárna – příjemný doplněk třídních schůzek

30.1.2015 / Kdo jiný?

Školní tým ze ZŠ Konečná v Karlových Varech, který si napodzim založil minipodnik Rodoklub a provozuje i kavárnu Rádmňam, slaví úspěchy. „Žáci se rozhodli vydělanými penězi podpřit revitalizaci školního skleníku. Jsou to sice jen šesťáci, ale elánu mají dost!“ Sdílí nadšení svých žáků a žákyň, koordinátorka minipodniku Mgr. Štěpánka Šťastná, která minifirmu zaštiťuje. „Během ledna jsme opět otevřeli naši kavárničku Rádmňam, a to během rodičovských schůzek“, dodává paní učitelka. Rodiče si mohli koupit čaj nebo kávu, k dispozici byla na každém stolku voda s citronem. Dále se prodával perník, muffiny, koláč Hrk-hrk a další dobroty. V kavárně se během třídních schůzek zastavilo 127 rodičů. Dobré i ty horší zprávy o prospěchu a chování svých ratolestí se určitě lépe tráví s teplým nápojem v ruce a plným žaludkem. Tuto akci museli uspořádat sami žáci, s minimální pomocí od své paní učitelky. Filip Drábek, jeden z organizátorů dodává:“Moc se mi tato firma líbí a chci, aby vydržela co nejdéle a aby vydělala co nejvíce peněz.“ Jeho kolega Pavel Kučera dodává: „Docela se mi to líbilo, protože na těch našich akcích vyděláváme peníze a těmi pak přispíváme na náš školní skleník a bylinkovou zahrádku.“ Mne si ruce a těší se na další akci.
Více o akcích tohoto školního minipodniku se dozvíte na jejich webových stránkách.

Tento projekt č. CZ.1.07/1.1.00/54.0035 je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.