Výstava na Kampě prodloužena

7.5.2015 / Příběhy bezpráví

Až do 29. května se můžete v Mlýnské kavárně na pražské Kampě nejen občerstvit, ale i si prohlédnout fotografickou výstavu Z místa, kde žijeme. 

Fotografie představují osm osobností, jejichž příběhy zaznamenaly studentské týmy v roce 2011 v rámci projektu Z místa, kde žijeme - ochotnického herce Miloslava Růžičku a skauta Karla Metyše zatčené za rozšiřování protistátních letáků, Miroslava Semilského, který strávil sedm let ve vězení za účast v ilegální protikomunistické organizace, Karla Kalvacha poslaného do uranových dolů za organizování církevního pěveckého kroužku, trampa Maria Kučeru několikrát vyslýchaného StB, Miroslava Vodňanského, kterému komunisté zabavili rodinné hospodářství, Annu Honovou odsouzenou za odesílání protistátních dopisů a spisovatelku Ivu Procházkovou, která v roce 1983 emigrovala se svou rodinou do Rakouska.

Tak se na Kampě stavte a výstavu si prohlédněte!

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.