Hledáme aktivní mladé lidi, kteří se nebojí politiky

22.10.2015 / Hledá se

V novém projektu Hledá se LeaDr. chceme mladým lidem ve věku 18 až 25 let ukázat, že místní politika může být prospěšná, když se dělá dobře, a že právě oni by do ní měli vstoupit, aby přispěli k její kultivaci.

Je to těžký, co my s tím jako můžeme dělat… my nemáme tu moc, prostě ta politika je uzavřený systém…“ reagovala respondentka jednoho z našich šetření mezi studenty na otázku o vnímání české politiky. Výsledky každoročních průzkumů ukazují, že mladí nemají o politiku zájem, vidí ji jako něco špinavého, co slouží pouze pro vlastní prospěch.

V novém projektu Hledá se LeaDr. chceme mladým lidem ve věku 18 až 25 let ukázat, že místní politika může být prospěšná, když se dělá dobře, a že právě oni by do ní měli vstoupit, aby přispěli k její kultivaci. Chceme také přispět k posílení komunikace mezi politickými zástupci a mládeží.

Účastníci projdou intenzivním školením, setkají se s mladými politiky, rozjedou s naší podporou vlastní projekty. Někteří se zapojí do soutěžního pořadu, který budeme vysílat na internetové televizi. Výherce soutěže získá finanční podporu pro svůj projekt.

Budeme rádi, když informace o projektu budete šířit mezi svými studenty, kteří se mohou přihlásit do konce roku na kdojiny.cz/leadr.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.