Přihlaste se se svými žáky do týmových projektů

28.1.2016 / Kdo jiný?

Máte nápad na projekt, kterým byste chtěli zlepšit situaci nebo problém ve vašem městě/obci? Chcete se vy i vaši studenti dovědět více o řízení projektů, procvičit si konverzaci v angličtině a setkat se s vrstevníky a kolegy z dalších zemí? Právě hledáme pět středních škol do týmových projektů Kdo jiný?.

Projekt Kdo jiný? se bude v příštím školním roce zaměřovat organizaci místních iniciativ studentů. Z každé školy hledáme jednu vyučující/ho a jednoho studenta/studentku. Úlohou studentky/studenta bude vést studentský tým, který zorganizuje projekt, který přispěje ke zlepšení situace v jejich městě či obci.

Podstatou projektu je, že vedoucí týmu společně s několika spolužáky – členy týmu – vytipují problém nebo téma ve své komunitě, které by chtěli vyřešit nebo přispět k jeho zlepšení. Společně pak pracují s mentorem, vyučujícím na organizaci své studentské iniciativy.

Pro vyučující připravíme v létě 2016 v Estonsku pětidenní mezinárodní síťovací setkání s kolegy/kolegyněmi ze Slovenska a Estonska. Mezinárodní setkání bude také uspořádáno pro studentské vedoucí, a to na začátku školního rou 2016/2017 v Čechách a na jeho konci na Slovensku.

Pokud byste měli zájem se dovědět více nebo se rovnou do projektu chtěli přihlásit, prosím napište koordinátorce projektu na email jana.touzimska@jsns.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.