Klubáci se setkali v Praze i se zahraničními hosty

16.3.2016 / Filmové kluby

V pátek 11. března jsme se opět sešli v Praze s organizátory studentských filmových klubů. Studenti měli možnost navzájem si přiblížit fungování jednotlivých klubů. Mluvili o tom, které dokumenty rádi promítají, proč se vlastně rozhodli být součástí filmových klubů JSNŠ, jak si myslí, že tím ovlivňují dění kolem sebe.

„Promítám, abych spojoval lidi, kteří se zajímají o svoje okolí, … abych rozšířila obzory svým spolužákům, …abych inspirovala lidi k angažovanosti,“ tak Prokop, Anička nebo Rebeka vysvětlují, proč jsou součástí tohoto projektu.

Setkání bylo výjimečné účastí mnoha zahraničních hostů. Na některé přednášky a workshopy se přišli podívat hosté z Norska, Moldávie, Kyrgyzstánu, ale i Barmy. Někteří z nich nás inspirovali fungováním podobných filmových klubů v jejich zemi.

Během tří společných dnů jsme otevřeli diskuze na tíživé společenské otázky. Mluvili jsme o současné migrační situaci, měli jsme možnost pobavit se o tom s lidmi, kteří v této oblasti reálně přispívají svou pomocí, nebo s odborníky, kteří nám přiblížili situaci v zemích odkud nyní lidé utíkají.

Důkazem našeho opravdového zájmu o svět kolem nás bylo zapojení do cyklojízdy, která proběhla jako doprovodný program k filmu Kola versus auta, který ukazuje boj cyklistů o bezpečný pohyb ve městě. Byla zima, někteří měli hlad, měli jsme nabitý program, ale přesto jsme jeli a byli toho součástí!

 

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.