SEZNAMTE SE S LEADRyní!

21.6.2016 / Hledá se

Vítězkou soutěže Hledá se LEADr. se stala Aneta Sklenářová z Tachova. Studentka sociologie na ZČU se do soutěže přihlásila s projektem zaměřeným na dobrovolnickou pomoc seniorům v pečovatelských domech. Aneta obstála v konkurenci padesátky soutěžících. Kromě titulu LEADr. získala finanční cenu 30 tisíc korun na dokončení svého projektu a stáž v Evropském parlamentu v Bruselu. Tu získal i Adam Široký, který obsadil druhé místo. Gratulujeme!

Vyhlášení vítězky můžete zhlédnout v závěrečném díle pořadu, který o soutěži vysílala internetová televize Stream.cz. Oba finalisté zde mimo jiné zjistili, kolik získali hlasů ve veřejném hlasování. A bylo to poměrně těsné - pro Anetu hlasovalo 965 a pro Adama 859 lidí.

Podívejte se také na rozhovor s vítězkou na DVTV.

Soutěž Hledá se LEADr. je kombinací vzdělávací soutěže a reality show. Jejím prostřednictvím chceme vést mladé lidi k aktivnímu zapojení do veřejného dění a politiky. Účastníci v letošním ročníku procházeli pěti vyřazovacími koly, učili se prezentovat své projekty, řídit tým a zvládat náročné situace, kterým jsou často vystaveni i opravdoví politici.

Soutěž budeme pořádat i v příštím roce. Budeme rádi, když o ní řeknete svým studentům.