VYZKOUŠEJTE NOVÉ LEKCE K FILMOVÉ VÝCHOVĚ

11.6.2016 / JSNS

Taky si při práci s dokumentárními filmy občas kladete otázku, do jaké míry jsou dané snímky objektivní? Možná se vás na to ptají i sami žáci. Vyzkoušejte s nimi nové lekce, které jsme pro vás připravili, a pronikněte společně do základů dokumentárního filmu! 

Připravené lekce Základy dokumentárního filmu jsou součástí nového tematického okruhu Filmová výchova. Najdete v nich odpovědi na to, co je podstatou dokumentárních filmů a jaké jsou jejich úskalí a přednosti. Pomohou žákům přemýšlet o dokumentech jako o subjektivním zachycení reality a vnímat záměr autora i prostředky, které používá. Dozvíte se například to, čím jsou dokumentární filmy typické, kde jsou jejich hranice nebo jakými prostředky k nám filmová díla promlouvají. Díky připraveným aktivitám se také naučíte rozumět tzv. filmové řeči. Využijte poslední dny školního roku a seznamte své žáky se základy dokumentární tvorby!

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.