Zapojte se do Měsíce filmu na školách

31.8.2016 / Příběhy bezpráví

Vítáme vás v novém školním roce. Věříme, že jste si užili léto a vracíte se za katedru odpočatí. My jsme zatím spustili přihlašování na 12. ročník Měsíce filmu na školách. Máme pro vás nové filmy i řadu doprovodných materiálů. Zapojte se i vy!

Už podvanácté se budou v průběhu listopadu žáci na stovkách základních a středních škol po celé České republice seznamovat prostřednictvím filmů a besed s pamětníky, historiky či filmaři s naší moderní historií. Pro letošní ročník jsme vybrali příběhy lidí, kteří v průběhu minulého století z různých důvodů opustili své domovy. Vybrat si tak můžete z filmů o odsunu Němců, likvidaci církevních řádů, budování hranic z ostnatých drátů, provokační akci StB Kameny nebo emigraci po roce 1968. Pokud se do letošního ročníku zapojíte, dostanete od nás nejenom DVD s vybranými filmy, ale také plakátovou výstavu Z místa, kde žijeme, brožuru Emigrace a život v exilu a didaktickou příručku Tři podoby propagandy.

Přihlaste se zde a pro aktuální informace sledujte web: www.pribehybezpravi.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.