Jak na klima? Zapojte se do debaty s našimi hosty!

14.4.2021 / Kdo jiný?

Ke Dni Země jsme pro Vás a Vaše žáky připravili novou environmentální kampaň zaměřenou na změnu klimatu Náhradní planeta neexistuje. Nové filmy, lekce, projektové aktivity i výukové materiály jsou vhodné pro klasickou i distanční výuku. Právě tyto materiály Vám umožní s žáky otevřít nelehké téma změny klimatu srozumitelným způsobem. Lekce a projektové aktivity vám pomohou posunout téma z abstraktní roviny na osobní úroveň. Kromě toho jsme ale pro Vás také připravili online debatu na téma změny klimatu, kde se můžete Vy, Vaši žáci a studenti, ptát našich hostů. 

 

Zapojte se prostřednictvím svých dotazů 21. dubna (9:30 - 11:00) do online inspirační akce InspiRACE: Jak na klima? Akci budete moci sledovat živě na našem kanálu YouTube a na Facebooku JSNS

Hlavní tématem bude „co sami můžeme udělat pro zmírnění dopadů změn klimatu”. 
Své příspěvky představí a do diskuze se zapojí: 

  • Tomáš Blaha (guerillový sadař a biouhlíř z Tišnovska) 
  • Ema Ostřížková (členka Fridays for Future) 
  • Lucie Smolková (koordinátorka programu Re-generátor Nadace Partnerství) 
  • Tadeáš Žďárský (environmentalista, lektor NaZemi) 

Své dotazy můžete pokládat v průběhu akce i předem na platformě sli.do.

Zeptejte se!

Primárně jsou jak debata, tak veškeré materiály určeny pro školy. Využít je však může kdokoliv, kdo se o naši planetu zajímá a hledá cesty, jak vlastním dílem přispět ke zmírnění dopadů klimatické změny.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.