Studenti naplno rozjíždí vlastní environmentální projekty

3.6.2022 / Kdo jiný?

V příjemném zázemí komunitní zahrady Kotlaska se o víkendu 27.-29.5. sešlo šest týmů studentů středních škol zapojených do jarního běhu projektu Kdo jiný?.

Tři dny, které jsme spolu se studenty strávili, byly nabité teambuildingovými i sebepoznávacími aktivitami, užitečnými workshopy, inspirací a přátelskou atmosférou. Týmy předvedly své projekty, kterými se snaží zlepšit životní prostředí ve svém okolí a na kterých za uplynulý měsíc a půl udělaly obrovský kus práce.

Mezi projekty je například uspořádání swapu oblečení ve škole s následným upcyklingovým workshopem, pravidelné sbírky nepoužívaných věcí využitelných v okolních sociálních zařízení, umístění infotabulí o odpadcích ve vybraných pražských lokalitách s aktivitami motivujícími nevyhazovat odpadky do přírody, rozšíření recyklačních možností a svozů odpadků ve škole a osvěta o recyklaci.

 „Jsme nadšené z toho, s jakou chutí a energií se studenti do svých projektů pustili. Mají krásné nápady, často s významným komunitním přesahem, které krok za krokem uvádějí do praxe,“ pochvaluje si jedna z koordinátorek projektu Lucie Barešová.

Na víkendu se podílela facilitátorka Klára Berg a mentoři, kteří se k týmům přidali na nedělní dopoledne a prezentace projektů formou Pecha kucha.

A jak víkend hodnotí samotní účastníci? „Víkend pro mě byl jako nával pozitivní energie, připadám si tady jako v úplně jiném světě. Mám hromadu inspirace pro další možnosti a nové nápady, které mi vystačí na dlouho.“

Podívejte se do fotogalerie z víkendu.

Přečtěte si více o projektu Kdo jiný? a přihlaste své žáky do podzimního běhu 2022 na email: daniela.dokulilova@jsns.cz.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.