Přihlaste své studenty do česko-německého projektu

20.8.2017 / Příběhy bezpráví

Pět českých a pět německých studentských týmů bude zpracovávat téma perzekuce a diskriminace během období druhé světové války z vlastního lokálního pohledu. Úkolem každého týmu bude vybrat si jednu skupinu obyvatel (např. Romové, Židé, fyzicky nemocní), která byla zasažena diskriminačními zákony, nalézt pamětníky nebo jejich příbuzné a zpracovat jejich příběhy video nebo fotoreportáží.

 

Zástupci týmů se v listopadu sejdou na pětidenním setkání v německém Cottbusu, kde se dozví všechny důležité informace o projektu, budou pro ně připraveny historické, fotografické a videoworkshopy a exkurze do Berlína.

Následně budou mít týmy čas na vlastní práci. V dubnu se pak opět na pět dní sejdou, tentokrát v Praze, kde budou rozpracovávat nasbíraný materiál do konečných reportáží.

Do projektu se mohou hlásit tří- až šestičlenné týmy (každý člen se zúčastní alespoň jednoho setkání) ve věku 15-19 let. Podmínkou je angličtina na komunikativní úrovni (obě setkání a komunikace mezi českými a německými týmy bude probíhat v angličtině).

Týmy si budou platit dopravu po České republice, jinak bude vše (doprava v Německu, ubytování, strava) hrazeno.

Pro podrobnější informace pište na terezie.kolackova@jsns.cz. Nebo se hned přihlaste!
Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.