Příběhy bezpráví – literární soutěž 2012

28.8.2012 / Příběhy bezpráví

Od 1. listopadu 2011 do 7. února 2012 probíhala v rámci projektu Příběhy bezpráví soutěž s názvem Normální normalizace, kterou pořádala společnost Člověk v tísni ve spolupráci s týdeníkem Respekt. Úkolem studentů ve věku 15–20 let bylo napsat reportáž, esej nebo rozhovor na téma jeden den v normalizačním Československu.

Do soutěže bylo přihlášeno 65 prací, z nichž porota ve složení Ivan Lamper, Marek Švehla, Petr Třešňák (týdeník RESPEKT) a Karel Strachota (Jeden svět na školách) ocenila tři práce. Vyhlášení výsledků proběhlo 6. března 2012 v pražském Paláci Lucerna během slavnostního zahájení 14. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Ceny výhercům předával zástupce šéfredaktora týdeníku Respekt pan Marek Švehla.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.