Studenti si zvolili prezidenta

12.12.2012 / Studentské volby

Ve dnech 11.–12. prosince 2012 se konaly Studentské prezidentské volby. Voleb se zúčastnilo 172 gymnázií, 233 středních odborných škol a 36 učilišť. Studenti vybírali z osmi oficiálně potvrzených kandidátů. Největší počet hlasů získal Vladimír Franz (25 010 hlasů), druhý v pořadí skončil Jan Fischer (11 938 hlasů) a třetí Karel Schwarzenberg (8990 hlasů). Podrobnější výsledky voleb najdete zde.  Pro více informací sledujte náš facebook.

Studentských prezidentských voleb se zúčastnili stejně jako v předchozích studentských volbách studenti starší patnácti let. Studentské prezidentské volby jsou součástí vzdělávacího programu Jeden svět na školách, konkrétně projektu Kdo jiný? zaměřeného na podporu aktivní účasti mladých lidí v občanské společnosti.
 
Stejně jako studentské volby v roce 2010 a studentské volby v září 2012, proběhly Studentské prezidentské volby v souvislosti s konáním řádných voleb v České republice. 

Všechny školy přihlášené do Studentských prezidentských voleb obdržely informační texty, doporvodné didaktické materiály, materiály pro propagaci a realizaci studerntských voleb na škole.

Cílem studentských voleb je přiblížit studentům základní demokratické principy, seznámit studenty s volebním systémem České republiky, podpořit dialog týkající se správy veřejných věcí jak mezi studenty, tak mezi nimi a jejich pedagogy, zvýšit účast prvovoličů a mladých lidí v řádných volbách.

 

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.