Známe výherce studentské literární soutěže v Opozici

5.3.2013 / Festival Jeden svět - projekce pro školy

Včera, 4. března 2013, při příležitosti slavnostního zahájení 15. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v pražském kině Lucerna, byli vyhlášeni výherci studentské literární soutěže V opozici. Ceny předával ředitel programu Jednoho světa na školách Karel Strachota a zástupce šéfredaktora týdeníku Respekt Marek Švehla. Přečtěte si vítězné práce. 

Na prvním místě se umístila Tereza Reichelová z Arcibiskupského gymnázia Korunní v Praze se svou esejí s názvem V opozici. Na druhém místě byla Anežka Demeterová z Integrované střední školy Na Karmeli v Mladé Boleslavi se svou prací (Ne)slavné identity. Na třetím místě se pak umístil rozhovor Odpoledne s paní Zdenou Mašínovou studentů Filipa Sládka a Nikoly Štěrbové z Tauferovy střední odborné školy veterinární v Kroměříži. Všem výhercům gratulujeme! Fotografie z vyhlášení cen si můžete prohlédnout zde. Vice informací o soutěži se dozvíte zde.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.