Obklopují nás Stíny minulosti? Literární soutěž začíná

7.11.2013 / Příběhy bezpráví

Jak ovlivňuje komunistická minulost naši současnost? Pokud je Vám mezi 15–20 lety a rádi píšete, nebo pokud máte přátele či známé splňující tyto podmínky, zúčastněte se naší literární soutěže. Pošlete nám reportáž, esej či rozhovor na téma Stíny minulosti. Tři nejlepší práce budou finančně odměněny.

Pro vítěze jsme připravili finanční ocenění (1. místo získává 5.000 Kč, 2. místo 3.000 Kč a 3. místo 2.000 Kč) a vítězné práce budou zveřejněny  na webu týdeníku Respekt. Prvních čtyřicet příspěvků navíc odměníme knihou Karla Pecky Motáky nezvěstnému. Děkujeme nakladatelství Atlantis, které knihy poskytlo.

Výherci soutěže Stíny minulosti budou vyhlášeni na slavnostním zahájení 16. ročníku mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v pražském kině Lucerna. Své příspěvky můžete zasílat do 6. února 2014 na adresu info@pribehybezpravi.cz. Těšíme se na vaše práce!

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.