Přijďte se podívat do Langhansu na nový loutkový film

12.11.2013 / Příběhy bezpráví

Snímek Normalizační loutka se na dobu normalizace dívá dětskýma očima. Přibližuje svět školy, betonových hřišť a pionýrských schůzek, svět, který trestá každé vybočení z řady.

Hlavní postava filmu má k hrdinství daleko, a tak volby, které v průběhu života činí, nejsou vlastně žádnými skutečnými volbami. Jako mnozí další i on se stává šedou myší. Snímek inspirovaný skutečnými událostmi ze života autorů vznikl ve spolupráci společnosti Člověk v tísni a divadelním souborem Buchty a loutky. Loutkové pasáže jsou proloženy mnoha archivními záběry.

Promítání proběhne ve středu 13. listopadu od 19:00 v Langhansu – Centru Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1. Vstup zdarma.

Po projekci budeme diskutovat o vzniku filmu, o životě mezi ostnatými dráty v normalizačním Československu a o výuce československých dějin 20. století.

Hosté debaty: Karel Strachota, ředitel Jednoho světa na školách a Vít Brukner s Radkem Beranem z divadelního souboru Buchty a loutky.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.