Proběhlo setkání týmů Kdo jiný?

4.12.2013 / Kdo jiný?

Ve dnech 29.–30. 11. proběhlo v Langhansu setkání zástupců týmů Kdo jiný? – mladých lidí, kteří se rozhodli nebýt lhostejní k vybranému problému a chtějí s ním něco dělat. Ve svých vlastních projektech se středoškoláci, ale i několik žáků ze základní školy zabývá různými tématy – od uspořádání benefice na podporu místního hospice, přes programy pro seniory, po témata územního plánování města.

Setkání se zúčastnilo 35 účastníků z osmi různých škol ze Středočeského kraje. Kromě představení svých plánů a aktivit, kterým se jednotlivé týmy věnují, studenti absolvovali intenzivní dvoudenní program. Hravou formou se účastníci seznámili s pravidly projektového řízení, načerpali inspiraci od několika mladých hostů, kteří jim představili svoje aktivity či organizace, ve kterých pracují (Containnall, Auto*mat, Medvěd v banánu), zhlédli dokumentární film Nový svět, po kterém následovala diskuze, měli možnost pracovat na svém projektu a debatovat a radit se jak mezi sebou tak s organizátory. Nakonec si všichni vyzkoušeli flash mob (forma oslovení veřejnosti), který si sami vymysleli, odhlasovali a zorganizovali. Na Václavském náměstí jsme upozornili na to, že lidé jsou stále ve spěchu. V momentě, kdy v davu studenti roztáhli transparent s nápisem Zastav se s námi, všichni „zkameněli“ a začali tikat jako hodiny... tik-tak. Akce přinesla své ovoce a někteří kolemjdoucí se s námi opravdu zastavili. Všichni zúčastnění se teď ale rozhodně nezastaví a chystají své akce a projekty, na kterých budou pracovat do května příštího roku.

Prohlédněte si fotogalerii ze setkání.

 

Seminář je součástí projektu Kdo jiný? ve Středočeském kraji, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.