Jak se promítalo...?

17.12.2013 / Filmové kluby

Od září 2013 proběhlo v klubech přes šedesát projekcí. Nejoblíbenější se stal norský dokument o dvou mladých surfařích, který klubáci ocenili už na říjnovém setkání. Nejvíce se promítalo ve Frýdlantu.

 

Klubáci zorganizovali od září již šedesát projekcí. Nejčastěji promítali ekologicky laděný snímek Na sever od slunce, který se stal doslova hitem:

Někteří diváci dokonce říkali, že to byl nejlepší film celé filmové noci... Já bych se pod to klidně podepsal. (Ondřej Elbel, Masarykovo gymnázium Příbor)

Z filmu jsem byla nadšená už na setkání Filmových klubů, o to víc jsem se těšila, až ho uvidím znovu. Bylo to odlehčující téma oproti filmům, které poslední dobou promítáme. (Žaneta Wudyová, gymnázium Frýdlant)

Film se ukázal jako výborná volba pro jakoukoliv věkovou skupinu. Je vidět, že tvůrci filmu jsou mladí studenti filmové školy – bylo to dynamické, krásné, místy i dost vtipné a hlavně to mělo myšlenku - zkrátka perfektní! (Lucie Slováčková, filmový klub Znojmo)

Oblíbené se staly i filmy s tématikou novodobých dějin, které klubáci promítali v listopadu v rámci Měsíce filmu na školách. Co se do počtu projekcí týče, zvítězil filmový klub gymnázia Frýdlant, jehož organizátorky Tereza Štromová a Žaneta Wudyové zorganizovaly od září již šest projekcí. Gratulujeme a posíláme jim drobné dárky.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.