„Tancuji u tyče a nevadí mi to“ aneb festivalové setkání klubáků

18.3.2014 / Filmové kluby

Debaty se zahraničními autory filmů; workshopy o tom, jak promítat; setkání se zahraničními studenty; pochod po pražských ulicích v papírech s na první pohled bláznivými nápisy - i takové bylo letošní setkání organizátorů filmových klubů.

 

Na setkání klubáků, které probíhá dvakrát do roka se tentokrát přihlásil rekordní počet účastníků. Čtyřicet organizátorů během tří dnů sdílelo své zkušenosti, zúčastnilo se workshopů, debat a výměny zkušeností. V neposlední řadě si klubáci také užili pražskou festivalovou atmosféru právě probíhajícího FF Jeden svět 2014. Zašli do festivalových kin na dokumentární filmy Mý věci a Mráz kopřivu nespálí, po projekcích měli možnost diskutovat přímo s autory filmu.

Klubáci se také setkali se svými vrstevníky z Francie, Itálie, Německa a Irska. Společně uspořádali happening Jednoho světa na ústřední téma tohoto ročníku festivalu, kterým je práce. Po pražských ulicích chodili zabaleni v papírech s nápisy Tancuji u tyče a nevadí mi to, Jsem doktor pracující v KFC, Vydělávám si korupcí a upozorňovali tak mimo jiné na problematické aspekty práce. Více ve fotogalerii.

Setkání bylo realizováno díky podpoře Česko-německého fondu budoucnosti a České rozvojové agentury.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.