Nominujte mladé lidi na cenu Gratias Tibi

7.4.2014 / Cena Gratias Tibi

Znáte někoho do třiceti let, kdo nelituje času a energie, aby pro druhé něco udělal? Anebo pomohl místu, kde žije? Pak neváhejte a nominujte ho na cenu Gratias Tibi za občanskou aktivitu mladých lidí. Nemusí to být jen jednotlivec, ale třeba i společná iniciativa.

„Přestože globální problémy jako malá skupina obyvatel planety vyřešit nemůžeme, snažíme se alespoň zlepšit situaci regionální,“ říkají nominované studentky Žaneta Wudyová a Tereza Štromová, které vedou filmový klub Jednoho světa na školách ve Frýdlantu a ve svém volném čase promítají v místním kině dokumentární filmy o lidských právech a o československé historii spolužákům a kamarádům.

Cena Gratias Tibi bude udělována ve třech kategoriích:

  • mladým lidem ve věku žáků základní školy,
  • mladým lidem ve věku středoškoláků,
  • mladým lidem do 30 let (u skupin musí být alespoň 2 osoby do 30 let).

Nominujte také vy jednotlivce nebo skupiny v jednotlivých kategoriích přes on-line formulář  do 1. května. Nominovat může kdokoliv z řad veřejnosti – jednotlivec, organizace, zájmový klub, oddíl, škola.

Více informací, stejně jako nominované projekty, naleznete  na www.gratiastibi.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.