Tvůrci nejlepších prezentací pojedou do Německa

27.5.2014 / Filmové kluby

Klubáci nám zaslali prezentaci v angličtině o projekci filmu svým mladším spolužákům. Vybrali jsme čtyři z nich, kteří pojedou v červnu do Německa na setkání se svými německými vrstevníky.

Film Tanečnice Aleyna, který klubáci promítali, je postaven na osobním příběhu 12ti leté dívky z Turecka, která žije v Německu. Po projekci následoval interaktivní program, který vedli sami klubáci. Cílem bylo atraktivní audiovizuální cestou otevřít diskuzi o složitých tématech jako jsou šikana, diskriminace, rasismus, předsudky, tolerance/přijetí, budování sebevědomí a překonání strachů.
Klubáci nám o projekci poslali prezentaci v angličtině. Gratulujeme klubákům z Českého Těšína, Loun, Lovosic a Příbora, které nám poslali nejlepší prezentace. Díky tomu pojedou v červnu na setkání do Drážďan, kde se setkají se svými vrstevníky, zúčastní se dvou projektových dní a budou prezentovat vlastní zkušenosti s organizací filmových klubů. Česko - německé setkání se koná díky podpoře Česko - německého fondu budoucnosti.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.