Proti ztrátě paměti – zveme vás na vernisáž a debatu

18.6.2014 / Příběhy bezpráví

Příští týden vyvrcholí kampaň Proti ztrátě paměti s podtitulem Komunismus bolí dodnes. Připravili jsme výstavu, která přináší srovnání socialistických plakátů s  dobovými fotografiemi od významných českých fotografů. Také můžete přijít debatovat o kauze Kundera a pokřtít s námi knihu Komunismu navzdory.

VÝSTAVA "SLIBY VS. REALITA"
Deset plakátů a fotografií přináší srovnání někdejších propagandistických příslibů lepší budoucnosti a následné reality. Barevné socialistické plakáty s budovatelskými hesly kontrastují s dobovými černobílými fotografiemi Karla Cudlína, Dany Kyndrové, Jindřicha Štreita, Jana Šibíka a dalších českých fotografů.

Vernisáž proběhne 24. 6. 2014 od 19:00 v pasáži paláce Lucerna, výstava bude na tomto místě k vidění do 28. 6.

VEŘEJNÁ DEBATA CO O NAŠÍ SPOLEČNOSTI ŘÍKÁ „CAUSA“ KUNDERA? A KŘEST KNIHY KOMUNISMU NAVZDORY
Jedna z nejbouřivějších českých diskusí na téma komunistické minulosti, jejíž dozvuky slyšíme dodnes. Co jsme se díky ní dozvěděli o sobě? Proč většinu diskutérů zajímal mnohem víc slavný autor než oběť udání? Tyto a další otázky položíme v debatě s novináři Adamem Drdou, Jiřím Peňásem, Petrem Fischerem a spisovatelem Jaroslavem Formánkem. Moderuje: Pavlína Kvapilová, novinářka a bývalá šéfka nových médií v ČT. Součástí večera je křest knihy Komunismu navzdory, která přináší příběhy osobností, jež reprezentují různé formy odporu proti totalitnímu režimu v letech 1948–1989.

Místo a čas konání: čtvrtek 26. 6. 2014 od 19:00, Langhans - Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1.
VSTUP ZDARMA.

Pozvánka ke stažení ve formátu pdf.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.