Kampaň Proti ztrátě paměti je v plném proudu

25.6.2014 / Příběhy bezpráví

Již od pondělí studenti předávají pamětní medaile odpůrcům komunistického režimu. Studentky základní školy Zámecká v Litomyšli předali v pondělí medaili salesiánskému knězi Jaroslavu Kopeckému, který byl v 50 letech pro svou víru internován a následně i vězněn. Všechny oceněné osobnosti najdete na webu Proti ztrátě paměti.

Aktivní odpůrci komunistického režimu, to jsou hlavní hrdinové a hrdinky nového spotu Proti ztrátě paměti. Ve spotu vystupuje Dana Němcová, Ladislav Trejbal, Hana Truncová, Marie Chalupová, Karel Metyš a Ladislav Moravec. Podívejte se i na fotogalerii z natáčení.

Včera byla také slavnostně zahájena výstava Sliby versus realita v pražské pasáži Lucerna. Vernisáže se zúčastnila fotografka Dana Kyndrová a fotograf Lubomír Kotek, jejichž fotografie jsou na výstavě použity. Podívejte se na fotogalerii.

Pražská část kampaně vrcholí zítra projekcí pro školy v Národním divadle a pietním happeningem u památníku obětem komunismu na Újezdě. Sraz k průvodu je v 11:30 na pizzettě Národního divadla. Večer se od 19 hodin koná v Langhansu - Centru Člověk v tísni veřejná debata na téma Co o naší společnosti říká "causa Kundera". Během večera bude také pokřtěna nová kniha Komunismu navzdory. V dalších městech probíhají projekce filmů a besedy s pamětníky.

Stále ještě můžete připojit svůj podpis k memorandu Proti ztrátě pměti.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.