Klubáci si Drážďany užili i na kole

26.6.2014 / Filmové kluby

Klubáci si měli možnost během dvou dnů projet Drážďany na kole, setkat se se svými vrstevníky a debatovat v angličtině o nelehkých tématech.

Čtyři klubáci, výherci soutěže o nejlepší prezentaci v angličtině, která pojednávala o tom, jak promítat svým mladším spolužákům, měli možnost, díky podpoře Česko - německého fondu budoucnosti, navštívit Drážďany. Ondřej z Příboru, Sára z Loun, Eliška z Lovosic a Magda z Českého Těšína se setkali s našimi německými partnery z organizace Move it Young!, kteří jim ukázali město z netradičního úhlu pohledu -  projeli ho s nimi na kole. Během dvoudenní návštěvy se klubáci setkali se studenty z česko-německého gymnázia v Pirně a z Montessori školy v Drážďanech. Diskutovali s nimi, hráli hry, vyměňovali si názory a nakonec je tamější žáci provedli po okolí. Klubáci svým německým protějškům prezentovali své zkušenosti s vedením filmových klubů a motivovali je k tomu, aby i oni založili v Německu s pomocí našich partnerů filmové kluby. Podle výpovědí klubáků je mezinárodní setkání velmi obohatilo, měli možnost si prohlídnout krásné město, konverzovat anglicky, dozvědět se o tom, jak se žije jejich vrstevníkům za hranicemi a obecně si rozšířit obzory. Více ve fotogalerii.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.