Aktuálně: Pietní průvod studentů za oběti komunismu

26.6.2014 / Příběhy bezpráví

Seznamte se s atmosférou kampaně Proti ztrátě paměti, jak ji zachytili naši fotografové. V Praze se ráno studenti převlékli do vězeňských mundúrů, aby připomněli osudy politických vězňů. Po projekci v Národním divadle pak vyrazili na pietní průvod.

Pietní průvod směřoval od Národního divadla přes Most Legií k Památníku obětem komunistického režimu na pražském Újezdě, kde studenti uctili oběti minutou ticha.

Tím ale kampaň nekončí: stále se můžete podívat na výstavu plakátů o komunistické propagandě v pražské pasáži Lucerna nebo na instalace na Václavském a Jungmannově náměstí, kde si můžete přečíst vzkazy signatářů memoranda. 

Postupně budeme také rozšiřovat fotogalerii I díky Vám se snímky studentů a pamětníků, které studenti ocenili medailí I díky Vám jsme svobodní. A doporučujeme také skvělé fotky z natáčení našeho spotu, který je k vidění zde.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.