Příběhy bezpráví v Lidových novinách

27.10.2014 / Příběhy bezpráví

Klíčové události v listopadu 1989 se odehrávaly v Praze, kde se do čela revoluce postavili později i celostátně známí lidé. Své listopadové hrdiny mají ale i regionální centra. Čtěte tento týden v Lidových novinách příběhy zpracované mladými lidmi z místa jejich bydliště.

Dnes se můžete seznámit s listopadovými událostmi v Lounech a s příběhem Jiřího Vlčka, bývalým ředitelem královéhradeckého pivovaru, který 17. listopadu 1989 po „pivovarské“ schůzi odvážel vojáky – členy hudební skupiny zpátky do kasáren. „Pobavilo mě, když jsem slyšel, že vojáci si v kasárnách pro zábavu pouštějí nahrávky tehdejšího představitele generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše,“ říká pan Vlček.

Během týdne se v Lidových novinách objeví příběhy z Českých Budějovic, Vsetína, Litomyšle a Říčan u Prahy.

Příběhy zpracovávají žáci a studenti ze základních a středních škol, kteří se letos během Příběhů bezpráví - měsíce filmu na školách zapojují do projektu Naše revoluce. Vyhledávají dobové fotografie nebo novinové články, oslovují pamětníky ve své obci a zdokumetované příběhy sametové revoluce sdílejí prostřednictvím mapové aplikace.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.