O filmové kluby je v Mongolsku zájem

18.11.2014 / Filmové kluby

Mongolští klubáci i jejich pedagogové si pochvalují, že se díky dokumentárním filmům začínají  bavit o zapovězených tématech jako je domácí násilí, prostituce nebo  alkoholismus. O Program Jeden svět na školách je velký zájem.

V Mongolsku proběhl další workshop pro klubáky, kteří již druhým rokem vedou filmový klub na své škole. Žáci a jejich pedagogové často naráží na situace, které bychom si ani nedovedli představit. „Do školy chodí žáci na tři etapy: jedni ráno, druzí odpoledne a třetí večer. Je pak vcelku těžké najít prázdnou místnost, kde bychom mohli promítat." Zmínila usměvavá dívka z provincie Darkhan. Klubáci uvedli, že žákům se zdají filmy zajímavé, baví je, že o nich mohou diskutovat a uvědomují si, že mnohé problémy v dokumentech se týkají i Mongolska a je třeba je řešit. Mongolský šéf mise Člověka v tísni, Quentin Moreau, zmínil, že zde není zvykem o problémech otevřeně mluvit, a právě díky dokumentárním filmům a audiovisuálním aktivitám se pedagogové i žáci začínají o problematických tématech více bavit.
V říjnu také proběhl workshop pro nové organizátory filmových klubů a jejich pedagogy. V Mongolsku tak již nyní existuje 35 funkčních filmových klubů. O program Jeden svět na školách je velký zájem a tamější Ministerstvo školství ho chce zařadit do svých osnov.

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.