Nominujte aktivní mladé lidi na cenu Gratias Tibi

9.2.2015 / Cena Gratias Tibi

Znáte někoho, kdo není ke svému okolí lhostejný, aktivně se zapojuje do řešení problémů a pozitivně ovlivňuje život v komunitě nebo celé společnosti? Věříte, že by si za svou aktivitu zasloužil veřejné uznání a ocenění? Nominujte ho na cenu Gratias Tibi 2015.

Cena Gratias Tibi je udělována ve třech kategoriích:

  • mladým lidem ve věku žáků základní školy,
  • mladým lidem ve věku středoškoláků,
  • mladým lidem do 30 let.

Nominujte také vy jednotlivce nebo skupiny mladých lidí v jednotlivých kategoriích přes on-line formulář  do 30. dubna 2015. Nominovat může kdokoliv z řad veřejnosti – jednotlivec, organizace, zájmový klub, oddíl, škola.

Chceme, aby silnice byly pro chodce bezpečnější. Proto jsme se rozhodli, že budeme prostřednictvím naší televize TV Předlice upozorňovat na neviditelné přechody v Ústí nad Labem,“ doplňují se laureáti loňské ceny Gratis Tibi, středoškoláci Imrich Kardos a Pavel Kaleja. Dalšími oceněnými se stali žáci ze Základní školy T. G. Masaryka v Blatné, kteří doučují ve škole spolužáky s výukovými problémy a spolužáky ze sociálně slabších rodin. A ve věkové kategorii do 30 let se umístila skupina mladých lidí, kteří ve Vroutku obnovují chátrající kostel, aby tam mohli pro místní komunitu pořádat veřejné akce.

Více informací k letošnímu ročníku, stejně jako všech 140 nominovaných projektů z celé České republiky z minulého roku, naleznete na www.gratiastibi.cz.

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.